12

 

141516171819

2021

 

Proiect ERASMUS +
  •  

     

    Stagiu de pregătire practică pe tema Graphic Design (Proiectare asistată de calculator – CAD) în perioada 6-21 aprilie 2015, Germania, Dresda, la WBS.

Elevii participanți: Marinescu Livia Teodora, Istrate Ovidiu Daniel, Stanciu Alexandru Marian, Deliu Marius Eugen, Neata Florin, Andrei Iulian Tudorel, Dragan Alin Leonard, Dinita Marian Robert, Parvan Marius Florin,Stroe Adriana Andreea, Baron Ion Marius, Petcu Paul, Popescu Florentin Adelin, Pena Alexandru Sergiu, Matei Manuela,Tudor Georgiana Alexandra, Buca Laviania, Soare Iuliana Mihaela.
Profesori  însoțitori: Daniela Vișinică și Carmen Făinuș
În perioada 6-21 aprilie 2015 s-au deplasat la Dresda, Germania într-o primă mobilitate, 18 elevi ai Colegiului Tehnic Anghel Saligny Roșiori de Vede din clasele a-XI-a și a-XII-a, profilul tehnician proiectant CAD și tehnician electromecanic, pentru a participa la un stagiu de pregătire practică pe modulul “Utilizarea aplicațiilor de tip CAD” în cadrul programului Erasmus +, proiectul "Formare profesională în domeniul CAD și experiență de job shadowing în Mecatronică", proiect derulat cu ajutorul partenerului german WBS TRAINING AG.
Timp de două săptămâni, într-un program comprehensiv, elevii și-au completat cunoștințele de specialitate, au creat desene în 2D și 3D, au proiectat și au dobândit cunoștințe noi în domeniul proiectării asistate de calculator, utilizând cu succes programul AutoCAD, varianta 2015. Stagiul s-a finalizat cu o probă practică și susținerea unei prezentări digitale care să ilustreze activitatea lor din timpul celor două săptămâni, în fața comisiei formată din tutori, trainer și profesori însoțitori.
Toți elevii au fost apreciați pentru modul cum și-au realizat sarcinile, iar recunoașterea competențelor dobândite s-a făcut prin înmânarea certificatelor de participare în format ECVET și a certificatelor Europass Mobility.
În afara orelor de pregătire cu toții am folosit timpul liber pentru a vizita orașul vechi Dresda, Muzeul militar, Muzeul tehnic, fabrica de mașini Volkswagen, parcurile, castelurile din zonă, etc.
După două săptămâni  încărcate, cu părere de rău că a trecut timpul așa repede, dar și bucuroși că au avut ocazia să-și îmbogățească cunoștințele în domeniul CAD,  să viziteze un oraș european, să cunoască persoane deosebite, să învețe despre istoria și cultura germană, elevii au revenit în țară cu multe poze și amintiri de neuitat pe care le împărtășească  colegilor.     
Aici ne găsiți pe pagina institutiei de formare WBS TRAINING AG


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.915415785168800.1073741888.434882683222115&type=3
și aici pe pagina oficială de facebook :
Prezentare :

    ght